Vil du gerne forny din entre? Vi har lidt ideer til dig!

Efteråret er ved bide sig fast i det danske land -og det er blevet tid til indendørs projekter. Hos Sille & Sylvester har vi været på loppemarked. Vi har fundet nogen gode loppefund, som kan kan males med Vintage Paint kalkmaling -og give lidt fornyelse i entreen. Loppefund kan blive utrolig flotte med kalkmaling – se bare her, hvad vi hos Sille & Sylvester har lavet med lidt loppeting, vi har fundet på loppemarkedet.

Det første billed her foroven er de loppefund, vi har valgt at forny med Vintage Paint kalkmaling. Det andet billed er det endelige resultat til vores lille entre sæt. Vi har lavet en lille guide med de 5 trin, der er i kalkmalings processen, se de 5 trin nedenfor.

Kalkmaling er supernemt at bruge, og det tager ikke lang tid at forny møbler med Vintage Paint kalkmaling. Til det her entre projekt brugte vi ca. 2-3 time inkl. tørretid.

Trin 1:

Klargør det møbel, der skal males med kalkmaling. Du behøver ikke at slibe, kun tørre dit møbel af med en våd klud og lidt vand, og du er klar til at male.

Trin 2:

Mal dit møbel med kalkmaling i den farve du ønsker, du kan se farver på kalkmalingen HER. Vi har i det her projekt brugt French Grey til understellet af entre bordet. Til bordpladen har vi Black Velvet. Kalkmalingen kan købes i 100 og 700 ml bøtter.

Når du har malet, skal kalkmalingen tørre i ca. 30 minutter afhængig af rumtemperaturen. Du må lige mærke efter om malingen føles tør og lidt ru.

Trin 3:

Når dit møbel er tørt, kan du male andet lag kalkmaling. Du behøver ikke altid at male dit møbel 2 gange, det afhænger af det look, du vil have og den overflade du maler. Meget glatte møbler af f.eks. laminat og MDF skal have 2 gange for at dække ordentligt.

42534167_495581824270295_693277274274791424_n

Trin 4:

Nu er du klar til at lave det sidste finish på dit møbel. Hvis du gerne vil have et vintage look med lidt patina, kan du slibe kanterne med fint sandpapir. I det her projekt har vi dog ikke slebet, da vi gerne vil have et glat look. I trin 4 kan du også dekorerer dit møbel med stencil eller decoupage. Vi har valgt en stencil vi har fundet billigt på wish www.wish.com. Bordpladen malede vi sort og understellet gråt. Den grå farve lader vi gå igen til stencil dekorationen, så farve kombinationen går igen fra understellet.  Den lille hylde har vi sat nye knager på – her kan du finde vores store udvalg af knopper og greb.

Trin 5:

Kalkmalings projektet afsluttes med voks, som giver møblet beskyttelse og en lækker blød overflade. Husk at voksen skal hærde i 2-3 uger, før du bruger dit møbel rigtigt – men det kan sagtens stå og pynte indtil da. Du kan også vælge at lakere dit møbel, hvis det skal være meget slidstærkt. Vi anbefaler ikke at bruge lak ovenpå den hvide kalkmaling, da dit møbel kan få en gullig farvetone. På vores entre møbel har vi brugt sort voks på den sorte kalkmalng, så den sorte farve bliver mere dyb og lækker. På den grå kalkmaling er brugt klar voks. Den grå stencil dekoration har vi også givet sort voks sammen med overfladen, det giver også den grå farve lidt dybde, uden at den bliver for mørk.

Til rammen på spejlet har vi malet et meget tyndt lag sort (næsten alt maling tages af penslen med en klud), så den gyldne farve stadig kan ses. Efterfølgende har rammen fået klar voks.

Den lille hylde har vi ligeledes malet med den sorte kalkmaling og vokset den med sort voks. Derefter har vi sat nye knager på. Håber du kan bruge vores lille 5 trins guide til dine kalkmalings projekter.

Vi ønsker dig god fornøjelse med at forny møbler og loppefund med Vintage Paint kalkmaling. Del gerne dine projekter og ideer med os på Facebook (https://www.facebook.com/silleogsylvester/)

Har du spørgsmål og kommentarer,  er du altid velkommen til at kontakte os på sillesylvester@adr.dk. Vi elsker at snakke med vores kunder, og rådgive og udveksle erfaringer med kalkmaling og andre ting

Rigtig god fornøjelse med dine maleprojekter!

42464749_1853824527996393_5484984179739328512_n

.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s